A Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács munkaszervezete keretében működő Világörökségi Gondnokság INTERREG EPICAH nemzetközi pályázatot nyújtott be, amely pozitív döntésben részesült.

A projekt célja, hogy népszerűsítse a határokon átnyúló természeti és kulturális örökség védelmét, fenntartását és fejlődését szolgáló szakpolitikai eszközök fejlesztését, a különböző fejlesztési módszerekben tapasztalattal rendelkező partnerek tudás és jó gyakorlat cseréje által. A határokon átnyúló természeti és kulturális örökség eredményesebb kezelése, turisztikai vonzerejének fejlesztése, fejlesztéspolitikai javaslattétel a pályázatban résztvevők feladata.

Az 5 éves időtartamú projekttel kapcsolatos munkálatok elkezdődtek. A projekt nyitó találkozójára 2017. február 20-21-én Portugáliában, Portóban került sor. A találkozón bemutatkoztak a projektben részt vevő partnerszervezetek, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Görögország, Észtország, Románai, Csehország, és Magyarország. A feladatok meghatározása és leosztása megtörtént, Magyarország az alapfeladatok mellett a kommunikációs stratégia kidolgozását, a közösségi média felületek és a honlap kezelésének a feladatát kapta. 

A soron következő találkozóra Szatmárnémetiben került sor. A találkozón résztvevő nemzetközi csapat jó gyakorlatokon keresztül mutatta be és erősítette együttműködési hálózatát. Feladatként lett meghatározva az országhatárokon átnyúló együttműködési program fejlesztése, így az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program javítása, a kulturális és természeti örökség kezelésére vonatkozóan. A partnerszervezetek fél évente találkoznak, amely során a projekt következő lépéseit és céljait határozzák meg. A legközelebbi találkozó Empoli-ban, Olaszországban kerül megrendezésre.

TOKAJI BORVIDÉK FEJLŐDÉSÉÉRT NKFT.

3910 Tokaj,
Dózsa György u. 2.
+36 (47) 552-030
info@tbft.hu
www.tbft.hu

unesco

Kövessenek minket:
fb /tokajiborvidekkulturtaj